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임신기간 동안 요오드(아이오딘) 결핍은 아이의 낮은 IQ와 관련이 있다.
제목 임신기간 동안 요오드(아이오딘) 결핍은 아이의 낮은 IQ와 관련이 있다.
작성자 요오드 연구소 (ip:)
  • 작성일 2020-07-27
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  • 조회수 144
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임신기간 동안 요오드(아이오딘) 결핍은 아이의 낮은 IQ와 관련이 있다.

2016 .11.08 / JENNY LEE

 

임신기간 동안에 요오드가 풍부한 식단을 섭취하는 것은 아이들의 뇌 발달을 위해 중요하다.

태아의 뇌 발달이 지연되는 것을 방지하기 위해서 임산부는 유제품, 생선, 달걀, 크랜베리와 같이 요오드가 풍부한 음식이 그들의 식단에 포함되기를 권장 받는다.

 

영양의학 전문가인 Margaret Rayman 교수는 Ulster 대학교 낙농협의회 영양 강의에서 임신 중 요오드 결핍이 낮은 IQ와 읽기능력에 어떠한 관련이 있는지 설명하였다.

 

Rayman 교수와 그녀의 연구팀은 요오드 결핍인 산모에서 태어난 8~9세 아이들의 약 60% IQ와 읽기능력에서 하위 1/4에 있었다. 산모의 요오드 결핍이 더 심한 경우에서는 읽기 이해력과 IQ가 더 나빴다.

 

Rayman 교수는 아이들의 뇌 발달이 지연되는 것을 피하기 위해 아이를 기르는 여성은 식단으로부터 충분한 요오드 섭취가 보장되어야 한다고 강조하였다.

 

콩과 아몬드 음료와 같은 우유 대용품은 대부분 요오드를 포함하지 않기 때문에, 이러한 식품의 섭취 증가로 몇몇 여성들이 이 필수 영양소를 놓칠 수 있다고 그녀는 말했다.

 

별개로 가장 최근의 National Diet & Nutrition(식단과 영양) 설문조사에서 11~18살 브리튼(잉글랜드) 소녀의 3/4 이상이 북아일랜드에 비하여 충분한 요오드를 얻지 못한다는 것을 발견하였다.




-------------------------------------------------------------------------------------원문출처--------------------------------------------------------------------------------------



Lack of iodine during pregnancy linked to lower IQ in babies


2016 .11.08 / JENNY LEE

http://www.irishnews.com/lifestyle/2016/11/08/news/lack-of-iodine-during-pregnancy-linked-to-lower-iq-in-babies-770131/


Eating an iodine-rich diet during pregnancy is crucial for children’s brain development


PREGNANT women are being encouraged to include iodine-rich foods such as dairy, fish, eggs and cranberries in their diet to avoid compromising their unborn children's brain development.

Speaking at last weeks Annual Dairy Council Nutrition Lectures at Ulster University, Professor Margaret Rayman, a specialist in nutritional medicine from the University of Surrey, highlighted how iodine deficiency in pregnancy has been linked to lower IQ and reading ability in children.


Professor Rayman and her research team have found that children whose mothers were iodine deficient in pregnancy (67 per cent of those surveyed) had an approximately 60 per cent greater risk of being in the bottom quarter of scores for IQ and reading ability at eight to nine years old. The more severe the level of iodine deficiency in the mother, the worse the effects on verbal IQ and reading comprehension.


Prof Rayman, who is from Armagh, stressed that to avoid compromising their children’s brain development, women of childbearing age who might become pregnant need to ensure they have an adequate iodine intake from dietary sources.

"The rise in consumption of milk-alternatives such as soya and almond drinks, the majority of which do not contain iodine, means that some women may be missing out on this vital nutrient,” she said.


Separately, the most recent National Diet & Nutrition Survey found that more than a quarter of girls aged 11-18 in Britain and Northern Ireland were not getting sufficient iodine.



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