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갑상선종 유발물질
제목 갑상선종 유발물질
작성자 요오드 연구소 (ip:)
  • 작성일 2019-11-01
  • 추천 추천 하기
  • 조회수 525
  • 평점 0점

갑상선종 유발 물질


어떻게 건강에 영향을 미칠까

갑상선종 유발 물질들 또는 글루코시놀레이트는 십자과화의 채소 종류들이다. 이 채소들은 포식자들과 균의 공격에 대한 자연적인 방어 기제를 가지고 있다. 동물들이나 인간들에 의해 섭취되었을 때 갑성선이 제대로 작동하지 못하도록 한다. 이는 갑상선 종으로 이어질 수 있다. propylthiouracil이나 methimazole과 같은 항-갑상선 약물을 섭취하는 사람들은 이 음식들을 섭취하면 안된다. 갑상선 종 유발물질을 섭취하는 사람들에게 갑상선 문제들이 유발될 수 있다.


일반적인 갑상선 종 유발 물질들

- 아프리카 카사바

-  바바수야자 (아프리카와 브라질에서 유명한 야자수나무)

- 청경채

- 브로콜리

- 싹양배추

- 양배추

- 카놀라유

- 콜리플라워

- 무

- 콜라드 (케일의 일종)

- 글루텐

- 케일

- 수수

- 콜라비

- 겨자 잎

- 복숭아

- 땅콩

- 랩시드 오일

- 순무의 일종 Rutabaga

-순무

- 대두와 두부를 포함한 대두 음식

- 시금치

- 딸기

- 물냉이


날것과 과잉

이 제품들은 날것으로 섭취되거나 과잉 섭취되면 항-갑상선 약물의 역할을 하며 갑상선 기능을 저하시킨다. 좋은 소식은 채소들에 포함된 갑상선 종 유발 물질들은 대부분 조리를 통해 제거된다는 것이다. 갑상선 종 유발 물질들은 한번 삶는 것으로도 제거된다. 좋은 특징들이 나쁜특징들에 비해 더 클 수도 있기 때문에 이 음식들을 모두 먹지 않는 것은 필요하지 않다.


갑상선종 유발 물질로서의 대두

대두는 이소플라본이라고 불리는 에스트로겐 식물 호르몬을 함유한다. 대두의 사포닌 또한 갑상선 종을 유발할 수 있다. 불행하게도 열, 압력, 알칼리 용액을 사용한 조리 과정은 대두의 이소플라본과 사포닌을 완벽하게 제거하지 못한다. 대두의 이소플라본은 조리나 발효를 통해 약간 제거가 될 뿐이다. 템페, 간장, 미소, 낫토와 같은 발효된 대두 제품들은 적은 양으로 섭취해도 좋다. 가수 분해된 대두 단백질을 포함한 가공된 음식들은 대두 이소플라본의 숨겨진 공급원이다. 이것은 갑상선 방해자로 잘 알려져 있다.


대두 조사

1997년의 FDA's National Center for Toxicological Research (NCTR)에 의한 연구에 따르면 아이소플라본의 제니스테인은 갑상선 과산화의 강력한 방해자이다. 이 물질은 그 어떤 항갑상선 약물보다도 더 강력한 것으로 증명되었다. 대두 음식의 1인분은 갑상선 억제 기준 약물의 3배가 넘는 갑상선 종 유발 물질을 함유한다. 1930년대에 의학 저널들은 동물들의 갑상선 분비선의 부종은 대두에 의해서 발생한 다는 것을 보고하였다. 1950년대에 아이에게 대두를 제공하면 갑상선종이 유발된다는 것이 보고되었다. 일본 Aichi 의학대학의 Yoshimochi Ishizuki의사는 건강한 실험참가자들에게 하루 30 그램의 대두를 섭취하도록 하였다.30일 안에 갑상선의 부진이 명백하게 나타나게 되었다. 연구 대상들은 하루 적절한 요오드를 섭취하였지만 갑상선의 건강은 여전히 위험했다. Ishizuki의사에 의한 보고에 따르면 대두에 함유되어 있는 항 갑상선 물질에 대한 지속적인 노출은 신체의 요오드의 양이 충분하여도 TSH 수치의 상승을 유발했다.


결론

만약 건강한 갑상선 기능을 가지고 있다면 갑상선은 독성의 섭취에 반응하여 추가적인 호르몬을 생산할 것이다. "Iodine - Why You Need It and Why You Ccan't Live Without it”의 저자 David Brownstein의사는 갑상선 종 유발 음식의 섭취를 보완하기 위해 더 많은 양의 요오드를 섭취해야 한다고 말한다. 요오드는 할로겐뿐만 아니라 갑상선 종 유발 물질의 자연적인 해독 역할을 한다. 만약 갑상선이 위험하다면 호르몬의 수요를 충족시키기 위해 갑상선 분비선에 더 많은 세포들이 생겨날 것이다. 이는 갑상선 종으로 이어질 것이며 요오드 결핍의 문제로도 이어질 것이다.




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GOITROGENS


How They Affect Your health

Goitrogens (derived from the word goiter) or glucosinolates are a plant species in the Cruciferae (Brassicaceae) family.

These plants have a natural defense against predators and fungal attacks. When they are eaten by animals or humans, they inhibit the thyroid gland from functioning correctly. This causes an enlargement and atrophy of the thyroid which creates a goiter.

Individuals who take antithyroid drugs propylthiouracil or methimazole should not eat these food items.

For some people who ingest goitrogens, the results can be felt immediately through a pronounced increase in their thyroid symptoms.


Common Goitrogens

These goitrogens are:

  • African cassava
  • Babassu (palm tree coconut fruit popular in Brazil and Africa
  • Bok choy
  • Broccoli
  • Brussel sprouts
  • Cabbage
  • Canola oil
  • Cauliflower
  • Chinese broccoli
  • Daikon
  • Collards
  • Gluten
  • Kale
  • Kohlrabi
  • Millet
  • Mustard greens
  • Peaches
  • Peanuts
  • Rapeseed oil
  • Radishes
  • Rutabaga
  • Soybean and all soy products including tofu
  • Spinach
  • Strawberries
  • Turnips
  • Watercress


Raw and Excess

These products act as an antithyroid drug by disabling the thyroid function if eaten raw and in excess.

The good news is that the goitrogenic compounds in the plants can be destroyed by thorough cooking.

Goitrogens are also lost through leaching into cooking water.

It is not necessary for you to eliminate all of these products because the goodoften outweights the bad.


Soy is a Goitrogen

Soybeans contain estrogenic plant hormones called isoflavones.

Saponins in soy may also be goitrogens. Unfortunately, cooking and processing methods using heat, pressure and alkaline solutions will do nothing to destroy the isoflavones or saponins completely.

Soy isoflavones can only be partly destroyed by cooking or fermenting.

Fermented, cultured, or aged soybean products such as tempeh, soy sauce, miso, and natto are acceptable if eaten is small portions.

If you are consuming processed foods which contain hydrolyzed soy protein, they are hidden sources of soy isoflavones. These are known disruptors of the thyroid.


Soy Research

Research from the FDA's National Center for Toxicological Research (NCTR) in 1997, indicated that isoflavone genistein is a potent inhibitor of Thyroid Peroxidase (TPO).

This compound has proven to be more potent than the common antithyroid drugs.

One serving of soy food provides up to three times more goitrogenic potency than the standard pharmaceuticals for thyroid inhibition.

As early as 1930, medical journals reported enlarged thyroid glands in test animals fed a diet of soybeans.

In the 1950's, reports surfaced indicating that soy formula given to infants produced goiterism.

Dr. Yoshimochi Ishizuki with Aichi Medical University of Japan had healthy volunteers ingest 30 grams of pickled soybeans a day.

There was a marked disruption of the thyroid which became apparent within thirty days.

Even though the test subjects consumed seaweed daily to provide adequate iodine intake, the thyroid health was still compromised.

The report by Dr. Ishizuki indicates that continued exposure to the antithyroid agents in soy results in elevated levels of TSH, even if iodine levels are sufficient.


Conclusion

If you have healthy thyroid function, the thyroid compensates and makes additional hormones to adjust to the ingestion of toxins.

Dr. David Brownstein, author of "Iodine - Why You Need It and Why You Ccan't Live Without it", advises that you take more iodine to help compensate for consumption of goitrogenic foods.

The iodine acts as a natural detoxing agent for the goitrogens as well as other toxins lurking in your body such as halogens.

If your thyroid is compromised, the thyroid gland will grow more cells to make up for the inadequate hormone production.

The end result is a goiter and this condition will lead to iodine deficiency.

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