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임신한 여성은 충분한 요오드를 섭취하고 있지 않는다.
제목 임신한 여성은 충분한 요오드를 섭취하고 있지 않는다.
작성자 요오드 연구소 (ip:)
  • 작성일 2019-05-16
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  • 조회수 484
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임신한 여성은 충분한 요오드를 섭취하고 있지 않는다.


Published: 9:22 am, Monday, 15 August 2016

 

호주 여성 중 대부분은 임신기간동안 엽산과 요오드 보충제의 권장 복용량을 섭취하고 있지 않는다. 이 연구에서 850명의 여성 중 90 %가 그들의 태아를 위해 엽산을 섭취해야한다는 것을 알았지만 겨우 27%가 정확한 복용량을 섭취하거나, 얼마나 많은 양을 필요로 하는지 알았다. 요오드 필요량에 대한 지식은 56~69%로 조금 더 낮았다. 23%만이 정확한 복용량에 대해 알았다. 엽산은 태아의 척추갈림증(이분척추)과 같은 신경관 결손을 예방하는데 도움을 주는 B그룹 비타민이다. 요오드는 갑상선, , 신경기능과 발달에 필요한 영양소이며 특히 유아와 어린아이들에게 더 중요하다. 올해 초 AIHW(Australian Institute of Health and Welfare)에서 발표된 보고에 따르면, 의무적인 빵의 영양강화(식품 본래의 풍미나 색깔 등을 바꾸지 않고 부족하기 쉬운 영양소를 식품에 가하여 영양을 보강해 주는 것) 이래로 호주 아이들의 척추갈림증의 비율과 다른 신경의 선천적결손증은 뚜렷하게 감소했다.


2009년 호주에서 뉴질랜드 식품기준법에 따라 의무적으로 빵에 엽산과 요오드를 넣어 영양강화시키는 것을 도입했다. 빵의 영양강화의 평가는 AIHW에 의해 실행되었으며, 이 영양강화의 시행이래로 신경관결손(NTDs)의 전체적인 비율이 14.4%까지 감소했다는 것을 발견했다.





----------------------------------------------------------------------------------------------------------------원문출처----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Pregnant women not getting enough iodine


Published: 9:22 am, Monday, 15 August 2016

http://www.skynews.com.au/news/national/2016/08/15/pregnant-women-not-getting-enough-iodine.html


A majority of Australian women aren't taking the recommended dosage of folic acid and iodine supplements during pregnancy, a new study has found.The study of more than 850 women found that around 90 per cent knew that folic acid should be taken to help their unborn babies, but only 27 per cent ended up taking the correct dosage, or even knew how much they needed.Knowledge of iodine requirements was a bit lower at 56-69 per cent. Just 23 per cent knew about the correct dosage.Folic acid is a B group vitamin that helps prevent neural tube defects, such as spina bifida in infants.Iodine is nutrient needed for the development and functioning of the thyroid gland, brain and nervous system, especially in infants and young children.According to a report released by the Australian Institute of Health and Welfare (AIHW) earlier this year, the rates of spina bifida and other neural birth defects in Australian babies have significantly decreased since the fortification of bread was made compulsory.Mandatory fortification of bread with folic acid and iodine was introduced in Australia in 2009 under the Australia New Zealand Food Standards Code.A review of the bread fortification program, conducted by the AIHW, found the overall rate of neural tube defects (NTDs) had decreased by 14.4 per cent since its implementation.


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