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불소, 브롬, 염소를 자연적으로 해독하기
제목 불소, 브롬, 염소를 자연적으로 해독하기
작성자 요오드 연구소 (ip:)
  • 작성일 2019-03-29
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불소, 브롬, 염소를 자연적으로 해독하기


저자명/연도: Becky Plotner / August 30, 2014


"브롬 및 불소는 갑상선에 독성을 갖는다. 이 문제에 요오드 결핍까지 갖춘다면, 갑상선에 산화적 문제가 시작될 수도 있다. 이러한 문제를 해결하기 위해 우리의 몸은 항체를 내보내기 시작한다. 항체는 하시모토병의 진단이다"라고 Dr. David Brownstein은 말한다. 그는 갑상선 질환을 극복하는 법을 포함하는 20여 권 책의 저자이다. 그는 임상수련한 의사이다.

하시모토 병을 지닌 환자들이 요오드 보충제를 복용했을 때 증가된 항체 수치를 보임으로써 요오드 문제는 새로운 국면을 맞이하게 된다.

Dr. Browstein은 이 문제의 진짜 원인은 "요오드 수치가 감소할때 증가한 브롬과 불소 수치"라고 말한다. 그들은 우리 몸에 필요하지 않지만 요오드를 밖으로 배출한다. 탄산음료, 파스타, 식물성 기름, 밀가루에 있는 브롬은 매트리스의 발화 지연제(fire retardant)와 유아용 제품들, 휴대폰 및 매일 사용하게 되는 다른 제품들에서도 사용된다.


Dr. Brownstein "요오드 결핍인 사람에게 요오드를 주면, 가장 첫 번째로 일어나는 현상은 브롬과 불소로부터의 해독"이라고 말한다. 이러한 해독 증상들은 사람들이 아프게 느껴지도록 한다. 흔한 해독 신호로는 두통, 불안, 가슴 두근거림, 신경과민, 초조, 자극 받은 갑상선 증상이 있다.

본질적으로 이는 요오드가 제대로 작동하고 있으며 문제의 근원을 없애주려 한다는 것을 보여주는 좋은 현상이다.

염소, 불소, 브롬과 같은 독성 할로겐화물은 샤워물, 목욕물, 식수, 치약, , 심지어 공기중에 떠다니는 등 피할 수가 없다.

"우리 몸은 독성 할로겐화물을 제거해야 한다. 이를 제거하는데 정말 도움을 주는 것 중 하나가 소금이다. 가공하지 않은 소금은 치료 프로그램의 중요한 부분이다. 사람들이 가공되지 않은 소금을 사용하였을 때 대부분의 사람들에게서 브롬과 불소의 해독문제가 사라지는 것을 발견한다" Dr. Brownstein은 말한다.

이 소금은 표백되어서는 안된다. 필요한 미네랄을 포함하는 소금은 어느정도 색깔을 띄며, 이는 서로 다른 미네랄을 함유하고 있음을 반영한다.

Dr. Brownstein "요오드 섭취를 시작하기 전 1 또는 2 티스푼의 정제하지 않은 소금을 매일 먹는 것을 제안한다"고 말한다. 셀레늄은 갑상선을 위한 또 다른 강력한 산화방지제로 해독 반응을 도울 수 있다. 이와 함께 비타민 C, 좋은 비타민 B complex를 섭취하고 몇 주 후 요오드 복용을 시작할 수 있다. 그레이브스병도 하시모토와 마찬가지이다."


그러나, 역시 몇몇 하시모토 질환자들은 요오드 보충제를 섭취했을 때 증가된 항체수치를 나타냈다. Dr.s Datis Kharrazian Izabella Wentz는 모두 보충 받은 하시모토 질환자에게서 증가된 수치를 보았다고 말한다.

"소금속 요오드의 10%만이 생물학적으로 이용될 수 있다. 우리는 일본인이 하루에 대략 13mg의 요오드를 섭취하는 것으로 추산한다. 왜냐하면 그들은 식이요법 (dietary regimen)의 한 부분으로 해조류를 섭취하고 해조류를 농작물의 비료로 사용하기 때문이다. 우리보다 그들에게서 갑상선문제가 더 적게 발견된다" Dr. Brownstein은 말한다.


서로 다른 정도의 질환으로 고통 받는 사람들은 서로 다른 정도의 요오드 치료가 필요하다고 그는 말한다.

"암환자에게 요오드 섭취를 최소화하도록 권고하는 것이 이해가 안 간다.  나는 이러한 문제를 일으키고 문제가 계속 되도록 하는 원인이 요오드결핍이라고 생각한다" Dr. Brownstein은 말한다.

Dr. Brownstein은 요오드 중 1829년부터 의료계에서 가장 오랫동안 사용되어온 요오드 원소와 KI를 사용하도록 권장한다. 요오드 치료는 병원에서 처음으로 사용된 의료 치료법이다.

Dr. Brownstein의 책 "소금, 건강으로의 길(Salt Your Way To Health)"에서 확실한 출처를 갖는 소금으로부터 요오드를 섭취하는 것이 중요하다고 언급한다. 진짜 미네랄 소금은 80개 이상의 미네랄을 함유하며 건강에 이롭다. 요오드가 첨가된 소금은 또 다른 이야기다. 요오드화 소금이 사용할 때쯤이면 80-90%의 요오드가 이미 산화되는 것을 보여주기 때문에 그는 요오드가 첨가된 소금을 추천하지 않는다. 가공된 음식으로부터의 소금은 일반적으로 요오드화 되지 않았으며 건강에 이로운 효과를 나타내지 않는다.

New England Journal of Medicine Pittman의 연구를 출간했다. 그들은 빵과 요오드화된 소금 그룹의 혈청 수치를 측정하였다. 그의 예상대로 요오드를 빵으로부터 얻은 그룹은 정상적인 혈액 수치를 나타냈다. 소금으로부터 요오드를 받은 그룹은 빵 그룹의 10%만 나타냈다. 이는 요오드가 첨가된 소금은 생체에서 이용될 수 없다는 걸 뜻한다.

그는 소금이 요오드를 얻는 가장 좋은 방법은 아니라고 결론지었다.

요오드가 첨가된 소금은 페로시안화칼륨(ferrocyanide), 염소 유도물, 알루미늄(aluminum) 형태의 sodium sillicoaluminate, 응고방지제(anti-caking agent)와 같은 많은 다른 첨가물로부터 오염되어 있다.





--------------------------------------------------------------------------------------------원문출처------------------------------------------------------------------------------


 



Detoxing Fluoride, Bromine And Chlorine Naturally


http://nourishingplot.com/2014/08/30/detoxing-fluoride-bromine-and-chlorine-naturally/


The thyroid gland becomes toxic from bromine and/or fluoride. When you couple that with iodine deficiency you can start an oxidative problem on the thyroid gland. The body starts putting out antibodies to put out that fire. The antibodies are diagnosis of Hashimoto’s Disease,” says Dr. David Brownstein, MD, and author of 20 books including Overcoming Thyroid Disorders. He is a clinically trained physician who now thinks holistically not pharmaceutically.

The iodine issue then becomes a challenge as people with Hashimoto’s show increased antibodies when they take supplemental iodine.

The real cause and source of the problem Dr. Brownstein says is, “Bromine and fluoride have gone up at the same time iodine levels have gone down.” They are non-essential to our body but they push out iodine. Bromine is in soda, pasta, vegetable oils, flour and is used as a fire retardant in mattresses and baby products as well as cell phones and other daily used products.


Dr. Brownstein says, “When you put someone on iodine, who is iodine deficient, the first thing that happens is they start to detox from bromine and fluoride.” These detox symptoms make people feel ill. Common detox signs are headaches, agitation, palpitations, nervousness, the jitters or irritated thyroid symptoms.

In essence these are good signs as it shows the iodine is working and the body is attempting to cleanse the source of the problem.

Toxic halides like chlorine, fluoride and bromine come from unavoidable sources like shower and bath water, drinking water, toothpaste, bread and even float in the air.

The body has to eliminate these toxic halides. One of the things that really helps us out is salt. Unrefined salt is a key part of the treatment program. I find when people used unrefined salt to help eliminate bromine, the detox problems with bromine and fluoride just melt away in the vast majority of people,” Dr. Brownstein says.

The salt you eat should not be bleached. Salt that contains necessary minerals has some sort of color, the color reflects the different mineral content.

Dr. Brownstein goes on to say, “I suggest starting a teaspoon or two of unrefined salt a day before you start iodine. Selenium is another strong antioxidant for the thyroid gland that can help that detox reaction, vitamin C, a good B complex, and then you can start iodine a couple of weeks later. I see the same with Graves Disease as with Hashimoto’s.”


However, again, some people with Hashimoto’s have increased antibodies when they supplement iodine. Dr.s Datis Kharrazian and Izabella Wentz say they both see increased numbers in Hashimoto’s who supplement.

Only 10% of iodine in salt is bioavailable. We estimate the Japanese ingest about 13 mg of iodine per day because they use seaweed as fertilizer on their crops and they eat seaweed as part of their dietary regimen. They suffer less glandular problems than we do here,” Dr. Brownstein says.


He says people who suffer from different degrees of destruction need different degrees of treatment with iodine.

I think (iodine deficiency) is contributing to this epidemic rise in thyroid cancer as well as other glandular cancers. It’s known that iodine has (apoptosis) properties. Apoptosis means it turns normal cells into cancer cells which just keep dividing and dividing and dividing until it kills the host,” Brownstein says.

It makes no sense to me to counsel a cancer patient to minimize iodine in their diet. I think it’s iodine deficiency that’s setting them up for these problems and will allow these problems to continue,” says Dr. Brownstein.

Dr. Brownstein recommends the iodine that has been used the longest in the medical field, elemental iodine and potassium iodide, dating back to 1829. Iodine treatment was the first used medical administered treatment in hospitals.

In Dr. Brownstein’s book Salt Your Way To Health, he discusses the importance of getting iodine from a reputable source of salt. Real mineral salt has over 80 minerals and is beneficial to your health. Iodized salt is a different story. He does not recommend iodized salt since estimates show 80-90% of the iodine has oxidized by the time iodized salt is used. Salt from processed food is generally not iodized and shows no beneficial health effects.

The New England Journal of Medicine published a study done by Pittman, et al, where they measured serum levels in bread and iodized salt. The group that received their iodine from bread had normal blood levels, as he expected. The group that received their iodine from salt showed numbers were 10% of the bread group. This means the iodine received from iodized salt wasn’t bioavailable.

He concluded iodized salt is not the best way to get iodine.

Iodized salt is contaminated with many other problematic aspects like ferrocyanide, chlorine derivatives and aluminum in the form of Sodium Silicoaluminate, an anti-caking agent.


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