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요오드와 건강: 사실들
제목 요오드와 건강: 사실들
작성자 요오드 연구소 (ip:)
  • 작성일 2019-03-14
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  • 조회수 64
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요오드와 건강: 사실들


서양 의학은 요오드와 건강 사이의 강력한 관계를 무시해왔다. 미국의 요오드 섭취량은 지난 40년 동안 50% 하락하였다. 1971년에 미국인들은 하루 약 630ug의 요오드를 섭취했었다. 1984년에 요오드의 섭취량은 하루 300ug으로 하락하였다. 몇몇은 이러한 감소가 너무 높은 요오드 섭취량을 고려하여, 제빵 과정과 유제품 제조 과정에서 요오드의 사용을 감소시켰기 때문이라고 말한다. 하지만 이는 방사성 요오드(자연적인 요오드화칼륨과 요오드화물과 다른)와 관련된 것이다. 다른 사람들은 요오드 섭취의 감소가 미국인들이 소금과 계란 섭취를 꺼려하는 현상과 관련되었다고 생각한다.


일본인의 건강과 미국인의 건강

일본인들은 평균적으로 하루 약 10mg의 요오드를 섭취하며 이는 세계에서 가장 높은 요오드 섭취량을 섭취하는 나라 중 하나이다. 이와 반대로 미국인들의 요오드 섭취 수준은 일본인들보다 약 100배 더 적다. 미국의 많은 지역들에서 요오드 결핍이 확산되고 있다. 최근 연구에서 요오드 결핍과 관련된 많은 건강문제들이 발견되고 있다.


유방건강: 요오드 결핍은 유방 건강에 아주 부정적인 영향을 미친다. 일본 여성들은 세계에서 섬유낭종성 유방질환 발병률이 가장 낮으며, 유방암으로 인한 사망률이 가장 낮다. 미국 여성들은 일본 여성들에 비해 3배 더 높은 유방암 발병율을 가진다.


신생아 건강: 충분한 양의 요오드는 태아 건강을 위해 매우 중요하다. 만약 모체가 임신 중 요오드가 부족하다면 ,그녀의 아이는 성장 및 학습 문제를 가지고 태어날 가능성이 높다. 모든 산업화된 국가들 중 일본은 유아 사망률이 가장 낮으며, 미국은 유아 사망률이 가장 높은 국가 중 하나이다.


장수: 요오드는 갑상선을 지원하며, 갑상선은 사람 신체의 장수와 건강을 지원하는 호르몬들을 생산한다. 일본인들은 평균 83세까지 산다. 이는 산업화된 국가들 중 가장 긴 평균 수명이다. 미국인들의 평균 수명은 78세로 한참 뒤떨어진다.


심장질환: 요오드는 아테롬성 동맥 경화증을 예방하고, 심방세동 및 부정맥 등 심장 문제들을 개선하는 것으로 알려져 있다. 미국에서 심장 문제로 인한 사망률은 일본에서의 사망률과 비교했을 때 56% 더 높다.


더 나아가서 1950년대에 핀란드는 유럽에서 관상동맥 심장질환으로 인한 사망률이 가장 높았다. 1963년 요오드 첨가 식염이 핀란드 사람들에게 소개되었으며, 현재 핀란드의 요오드 섭취량은 유럽에서 가장 높다. 핀란드는 또한 토양의 셀레늄 수치가 매우 낮았기 때문에, 농작물 비료에 셀레늄을 첨가하였다. 셀레늄은 요오드와 함께 아주 잘 작용하는 물질이다. 그 결과는? 핀란드에서 심장질환으로 인한 사망률은 1950년대에 비해 50% 이상 감소하였다. 요오드와 건강 사이의 관련성은 흥미로우며, 더 많은 연구들이 이를 주제로 진행되었으면 한다.


요오드와 과염소산염

요오드와 건강문제에는 다른 요소가 개입되었을 수 있다. 이는 과염소산염이라고 불리는 화학물질이며, 이 물질은 신체가 요오드를 흡수하는 것을 방해한다. FDA에 의한 보고에 따르면, 과염소산염에 대한 노출은 갑상선에서 요오드화물이 흡수되는 것을 방해하며, 갑상선 호르몬을 생산하는 기능을 방해한다.





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Iodine and Health: Facts to Know


http://www.healthy-eating-politics.com/iodine-and-health.html


Western medicine has been ignoring the strong relationship between iodine and health for decades.The rate of iodine intake in the United States has fallen by about 50% in the past 40 years. In 1971, Americans were consuming about 630 micrograms per day. By 1984, that amount had fallen to about 300 micrograms per day.Some say the reduction was related to changes in iodine usage in the dairy and baking industries, in response to concerns about too much iodine and health impacts. But these concerns were related to radioactive iodine, a different substance than natural potassium iodine and iodide. Others believe the reduction was related to the fact that Americans have been relentlessly hounded to reduce salt and egg intake by various health organizations and federal agencies. Both of these food items are high in iodine.


Japanese Health versus American Health

The Japanese consume, on average, about 10 mg of iodine per day, which is one of the highest iodine intake levels in the world. In contrast, American iodine intake levels are about 100 times LESS than the Japanese. In many parts of the United States, iodine deficiencies are becoming epidemic. Recent research is beginning to uncover a wide range of health problems associated with iodine deficiencies.


Breast Health: iodine deficiencies have a significant and negative impact on breast health. Japanese women have the lowest incidence of fibrocystic breast disease and the lowest breast cancer mortality in the world. American women get breast cancer at a rate that is 3 times that of Japanese women.


Newborn Health: Sufficient iodine is critical for fetal health. If the mother is deficient in iodine during pregnancy, her newborn is more likely to have growth and learning problems. Out of all industrialized countries, Japan has the lowest infant mortality rate, while the United States has one of the highest infant mortality rates.


Longevity: Iodine supports the thyroid, an organ which directs the function of many other hormones which support the health and longevity of the human body. Japanese citizens can expect to live, on average, 83 years at birth. This is the highest life expectancy in the industrialized world. Americans lag behind at a life expectancy of 78 years.


Heart Disease: Iodine has been shown to prevent atherosclerosis and improve heart problems such as cardiac arrhythmias and atrial fibrillation. Not surprising then, that heart disease mortality rates in the United States are 56% higher than Japan's rates.


Further,in the 1950s, Finland had the highest rate of coronary heart disease mortality in Europe. In 1963, iodized salt was introduced to the Finnish population, and the iodine intake in Finland is now the highest in Europe. Finland also took the step of adding selenium as a crop fertilizer because their soil selenium levels were very low. Selenium has a supportive interaction with iodine. The result? In Finland, heart disease mortality rates have declined more than 50% since the 1950s. The correlation between iodine and health is intriguing, and I hope that more and more research is done to explore the beneficial possibilities.


Iodine and Perchlorate

Our iodine and health problems may also have another factor involved. This is a chemical called percholorate, which interferes with iodine in the body. An FDA report says that human exposure to sufficient doses of perchlorate can interfere with iodide uptake into the thyroid gland, disrupting its functions and potentially leading to a reduction in the production of thyroid hormones.

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