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요오드는 갑상선 질환과 관련이 있다
제목 요오드는 갑상선 질환과 관련이 있다
작성자 요오드 연구소 (ip:)
  • 작성일 2019-03-06
  • 추천 추천 하기
  • 조회수 559
  • 평점 0점

요오드는 갑상선 질환과 관련이 있다

 

By Dr. Brownstein / 2018.11.21

 

세계적으로 가장 흔한 갑상선 질환, 특히 갑상선기능저하증의 원인은 요오드 결핍이다.

 

갑상선은 체내에서 가장 높은 요오드 농도를 함유한다. 또한 충분한 요오드 수치 없이 갑상선호르몬을 만드는 것은 불가능하다.

 

신체에서 가장 흔히 T4 T3와 같은 갑상선호르몬을 생성한다는 것을 기억해라. 이 호르몬들은 요오드 원자를 함유한다.

 

6000명의 환자들을 검사한 후, 나는 이들 중 95% 이상이 요오드 결핍이라는 것을 발견하였다.

 

요오드 결핍은 갑상선기능저하증을 일으킬 뿐만 아니라 자가면역 갑상선염과 갑상선암 및 내분비 질환(유방암, 난소암, 자궁암, 췌장암, 전립선암)과 같이 다른 질환들을 유발한다.

 

왜 많은 사람들이 요오드 결핍인가? 2가지 주요한 이유가 있다.

 

1) 사람들은 식단을 통해 요오드를 충분히 섭취하지 않는다.

2) 지난 40년 동안 독성 할로겐 물질에 대한 노출이 급격히 증가하였다.

 

식품에서 요오드의 주요한 원천은 해조류와 같이 바다에서 나는 동식물이다.

 

하지만 바다에서 나는 원천에서도 요오드 수치가 점점 낮아지고 있다.

 

따라서 더 많은 요오드를 얻기 위해서는, 신선한 해산물 또는 해조류를 먹는 것이 중요하다.

 

요오드는 브롬 및 불소와 같은 체내 독성 할로겐 물질을 완전히 제거할 수 있다.

 

불행하게도 이러한 할로겐 독소에 대한 노출은 지난 40년동안 급격히 증가하였다.

 

우리는 많은 가공 식품과 음료를 통해 브롬을 과도하게 섭취한다. 이는 주로 브롬화된 야채 오일(소다 및 스포츠 음료)과 브롬화된 밀가루(빵과 파스타 및 시리얼)에서 발견된다.

 

또한 이것은 매트리스와 커튼, 카펫, 컴퓨터 및 다른 제품에서 난연재로 사용된다.

 

불행히도 요오드 소금에 함유된 요오드는 체내 최적 수치를 공급하기에 충분하지 않다. 따라서 요오드 보충제를 섭취할 필요가 있다.

 

요오드 결핍은 반드시 교정되어야만 한다.

마그네슘 및 셀레늄과 같은 미네랄과 비타민 AC D를 충분한 수치로 유지해주면 도움이 될 것이다

 

마지막으로 식단에 브롬이 함유된 식품을 제거하는 것이 필수적이다.





-----------------------------------------------------------------------------------------원문출처----------------------------------------------------------------------------------




Iodine Linked to Thyroid Problems


By Dr. Brownstein / 2018.11.21

https://www.newsmax.com/health/dr-brownstein/iodine-thyroid-bromine-vitamins/2018/11/21/id/891559/


Worldwide, the most common cause of thyroid disorders, especially hypothyroidism, is iodine deficiency.


The thyroid gland contains the largest concentration of iodine in the body. And it’s impossible to make thyroid hormone without adequate iodine levels.


Remember, the two most common thyroid hormones produced in the body — T4 and T3 — each contain iodine atoms.


After testing some 6,000 patients, my partners and I have found that more than 95 percent of people are iodine deficient.


Iodine deficiency not only causes hypothyroidism, it also causes other conditions such as autoimmune thyroid disorders and thyroid cancer, as well as endocrine problems such as breast, ovarian, uterine, pancreatic, and prostate cancers.


Why are so many people iodine deficient? There are two major reasons:


  1. They don’t get enough iodine in their diets.
  2. Exposure to toxic halides has increased dramatically over the last 40 years.


The major sources of iodine in the food supply are oceanic animals and vegetables such as seaweed.


However, the longer the ocean-based product has been out of the water, the lower the iodine levels become.


Therefore, in order to get the most iodine, it is important to eat fresh seafood or seaweed.


Iodine can be competitively inhibited in the body by toxic halides such as bromine and fluoride.


Unfortunately, our exposure to these halides has increased dramatically in the last 40 years.


We consume excess bromine in many processed foods and drinks. It is mainly found in brominated vegetable oil (in many sodas and sports drinks) and brominated flour (in breads, pastas, and cereals).


It is also used as a fire retardant in mattresses, curtains, carpet, and computers among other products.


Unfortunately, there isn’t enough iodine in iodized salt to supply the body with optimal levels. Therefore, it is necessary to take supplemental iodine.


Correcting iodine deficiency is a must. Ensuring adequate levels of vitamins A, C, and D, along with minerals such as magnesium and selenium will help.


 Finally, eliminating sources of bromine from the diet is a necessity.

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